top of page

AKUPRESSZÚRÁS SHIATSU MASSZÁZS

ENERGIAKÖZPONTOK HARMONIZÁLÁSA

Akupresszúrás Shiatsu masszázs

A holisztikus szemléletű Shiatsu masszázs gyökerei az ősi keleti szellemiségbe nyúlnak vissza, ahol a harmónia, a szépség és a fiatalság forrásának tekintik.

A kezelés célja, hogy segítsünk helyreállítani a test és lélek energetikai egyensúlyát a különböző meridiánvonalakon elhelyezkedő akupresszúrás pontok érintésével.

Az emberi testben 12 meridián fut, amelyek a test alapvető funkcióit képviselik. A meridiánok meghatározott sorrendben történő nyomása helyreállíthatja az energia szabad áramlását. Mindig ugyanazokat a nyomáspontokat használjuk minden testrészen, és mivel az energia intelligens, pont arra a helyre áramlik, ahol szükség van rá. Ezért a Shiatsu célja nem a betegségek gyógyítása, hanem a test energiarendszerének mozgósítása egy adott betegség ellen.

Shiatsu masszázs során ujjnyomást és tenyérnyomást végzünk az energiapontokon, minden egyes mozdulatot finoman kezdve, majd egyre fokozódó intenzitással. Ezen kívül fontos szerepet kapnak a különböző nyújtó fogások és a ritmikus „lengés”.

 

Fiziológiai értelemben a Shiatsu serkenti a keringést a páciens vérében és nyirokrendszerében, ami segít a méreganyagok eltávolításában, mely után a bőr, a sejtek, és a szövetek képesek megújítani önmagukat. Oldja az izomfeszültséget és serkenti a hormontermelést. A mozgásszervi betegségek, például hátfájás vagy ízületi gyulladás kezelésére is alkalmazható. Kevesen tudják, hogy a Shiatsu használatával megbirkózhat a gyomor-bél tengely betegségeivel, megfázással, sőt az agyi keringési problémákkal is.

 Finomabb szinten lehetővé teszi az ember számára, hogy mélyen ellazuljon, és megtapasztalja testének öngyógyító képességét.

A kezelést padlóra helyezett matracon végezzük, mely során a vendég ruhában van.

Az érintésnek nagy szerepe van a masszázs hatékonyságában. Egyensúlyba hozza az egész szervezetet, s ezzel nagyon jól oldja a feszültséget és a stresszt. A keleti masszázsok szellemisége, lelkülete és a páciens iránti alázat különlegességet ad ennek a masszázsformáknak.

Nem alkalmazzuk

  • a gyomor véralvadási zavarai esetén

  • fertőző betegségek kezelésére

  • ha a betegnek  tüdő-, szív-, vese- és májproblémái vannak

  • daganatos elváltozás

  • Akut hasi fájdalom

  • csonttörés esetén

 

A masszázs előtt konzultáljon orvosával, ha krónikus betegségei vannak!

60 perc 14.500 Ft

bottom of page